Vuokraa unelmiesi koru!

Oletko aina unelmoinut, että voisit juhlia korussa, jota Prinsessa Leia käytti
Tähtien sota -elokuvassa? Amerikkalainen omena on valloittanut teknologia-alalla, mutta entäpä jos juhla-asuasi koristaisi Tapio Wirkkalan suunnittelema omena? Lapsuudessa prinsessaleikkeihin valmistauduttiin pahvilla ja foliolla, mutta nyt Sinulla on mahdollisuus käyttää hopeista helmin koristeltua tiaraa. Tiesitkö, että Suomessa on suunniteltu todella hienoja kalvosimia ja kravaattineuloja? Etsitkö vaihtoehtoa ulkomaiselle rihkamalle?

Koruvuokraamo dsign on alkuvuodesta 2013 perustettu yritys, joka on erikoistunut skandinaavisten designkorujen vuokraukseen pääkaupunkiseudulla. Keräilijäpariskunta Mikko Sinervä ja Anne Glad ovat harrastaneet korujen keräilyä jo yli kymmenen vuoden ajan. Kiinnostus korujen keräilyyn alkoi aikoinaan Annen äidin korulaatikolta. Kauniit, pyöreät, reikäiset pallukat paljastuivat tutkimusten jälkeen Liisa Vitalin suunnittelemiksi Leppäkerttu-sarjan koruiksi. Tämän jälkeen kaksikko on ostanut kokoelmaansa erityisesti suomalaisia hopea- ja pronssikoruja 1950 – 1970 -luvuilta.

Valikoimaan kuuluu suomalaisen korumuotoilun pioneerien (mm. Elis Kauppi, Björn Weckström, Liisa Vitali, Jorma Laine, Pentti Sarpaneva, Pekka Piekäinen) tuotantoa. Suomalaista korua luonnehti 1950- ja 60-luvuilla puhdaslinjaisuus ja yksinkertaisuus. Rohkeat ja ennakkoluulottomat korut yleistyivät 1970-luvulla. Koruista alkoi tulla yhä enemmän pienoisveistoksia. Sodan jälkeen käytetty materiaali oli hopea, mutta Kaija Aarikka teki myös puusta juhlakäyttöön soveliaita koruja.

Suomalaisissa koruissa valloittaa korujen muodot, veistoksellisuus ja ajattomuus. Inspiraation lähteenä muotoilussa toimi usein luonnon havainnointi ja usein koruissa näkyykin lintuja tai kasveja. Kotimainen korukivi – esimerkiksi spektroliitti tai savukvartsi – on usein oleellinen osa modernia suomalaista korua.

Suhtautuminen materiaan on pikku hiljaa muuttumassa. Omistaminen ei yhä enenevässä määrin ole statuskysymys. Kaikkea ei tarvitse omistaa eikä ostamisen tarvitse olla ainoa keino tavaroiden käyttöön. Ekologisuus ja kestävä kulutus ovat monille arvoina tärkeitä. Haluamme ajatella, että vuokraaminen edustaa toisenlaista tapaa kuluttaa. Koruvuokraamon kautta Sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus löytää uniikki koru tilapäiseen tarpeeseen tai erikoistilanteeseen. Tällöin vältyt kalliilta yksittäiseltä sijoitukselta ja Sinulla on vapaus valita juuri sopivimmat mahdolliset korut asukokonaisuuteesi.

Päivätöidemme ohella korujen vuokraus on meille harrastus. Toivomme korujen tuottavan iloa vuokraajilleen ja samalla meille, kun tiedämme niiden olevan käytössä!

Tervetuloa kanssamme vintagekorujen ihmeelliseen maailmaan!

Terveisin,

Anne ja Mikko

 

p.s. Oheisen tekstin kirjoitimme esittelymateriaaliksi helmikuussa 2014 järjestettyjen häämessujen nettisivuille

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s